arrow_drop_up arrow_drop_down

Roel Kuijer

korte biografie

Ik ben geboren in Haarlem en opgegroeid in Heemstede als oudste in een gezin met vier kinderen. Ik ben opgegroeid in een beschermende omgeving. We kregen niet vaak de gelegenheid om zelf dingen te onderzoeken en ervaren. Emoties mochten er niet zijn en werden simpelweg afgestraft. Het was voor mij aan de ene kant veilig en geborgen, aan de andere kant ook onvoorspelbaar. Ik heb dan ook geleerd om af te stemmen op de energie die ik ervoer en mijn gedrag daar op aan te passen. Dat doe ik nog steeds. Mijn gedrag hangt dus af van hoe ik de buitenwereld ervaar. Als ik ergens binnenkom scan ik, volledig onbewust, bliksemsnel de gehele omgeving af, puur op veilig of onveilig.

Ik heb de gelegenheid gekregen om te studeren. Ik ben biochemicus en heb met wisselend succes gewerkt in academische settingen in Amsterdam, Maastricht en Groningen, voornamelijk aan orthopedische onderwerpen. In Groningen werden ook andere bindweefsels en celbiologie toegevoegd. In tegenstelling tot veel van mijn collega’s ben ik nooit iemand geweest, die op één onderwerp gefocust was, en dat tot in de kleinste details uitzocht. Ik was meer van het grote geheel, hoe weefselreacties van elkaar afhankelijk waren en samenhingen. Ik ben een lichaam gaan zien als een fenomenaal georkestreerd muziekstuk waarin elke noot andere noten ondersteunt en belangrijk maakt. Kortom, ik ben van de holistische kijk op de zaak. Het is dan ook niet vreemd, dat ik met zekere interesse de ervaringen van mijn vrouw gadesloeg, die in het alternatieve ‘heling’ circuit aan de gang ging. Ik zag haar veranderen en met haar ook mijn kinderen. En dat had weer een effect op mij.

Na ruim 30 jaar werken in de wetenschap ben ik in 2016 met vervroegd pensioen gegaan. In november van dat jaar deed ik het examen voor Power-Steering coach; en het volgende voorjaar voor Power-Steering instructeur. Ik heb workshops Power-Steering gegeven waarin ik de basis van de Power-Steering energie behandeling (sharing) aan leer. Ik heb ervaren dat deze energie behandeling een prachtig proces is, waarmee ik mezelf help om patronen zichtbaar te krijgen, inzichten verwerf en waarbij ook bij degene die ik behandel van alles gebeurt. Recent heb ik nog een sharing gedaan, waarbij degene die op tafel lag een enorme werveling in haar derde oog ervoer.

Afgelopen voorjaar ben ik door André benaderd om mee te brainstormen over een nieuwe opzet van Power-Steering, moderner en iets minder intensief qua contacturen, zodat Power-Steering toegankelijk wordt voor een groter publiek. Dit heeft tot dusver geresulteerd in het platform bewustzijn, waarop een aantal Power-Steering producten worden aangeboden en wat tegelijkertijd een plek is waar iedereen, die geïnteresseerd is in bewustzijn, terecht kan om ervaringen te delen, zodat er een community ontstaat van mensen die met bewustwording bezig zijn. In aansluiting daarop heb ik meegeholpen aan de nieuwe website van Power-Steering en draag ik bij aan het beheer van beide.


Roel Kuijer, Ph.D.

Groningen


https://platformbewustzijn.nl

https://power-steering.nl