arrow_drop_up arrow_drop_down

INSTRUCTEUR

opleiding

Haal het beste uit jezelf en anderen!

BODY

Stimuleer mensen om hun eigen kompas te zijn, flexibel, ontspannen, evenwichtig en energiek hun leven te leven.

MIND

Inspireer mensen om de mentale balans te vinden, waardoor zelfvertrouwen, assertiviteit en zelfvertrouwen in rust worden ervaren.

SOUL

Motiveer mensen om hun intern leiderschap toe te laten om zo met compassie en harmonie een inspiratie bron te zijn voor hun omgeving.

UNITY

 Door geduld, respect en empathie ben je een baken van licht en ervaringen, waar vanuit je mensen hun weg mag verlichten.

START EEN POWER-STEERING TRAININGCENTRUM

of breid je praktijk of workshops uit.

Of je de trainingen nu in een buurthuis, gymzaal, studio of in je woonkamer geeft, maakt niet uit. Het trainen van jezelf en anderen op de Power-Steering manier geeft je altijd voldoening, uitdaging en stimuleert je om het beste uit jezelf te halen. 

Power-Steering is een voertuig, waarin jij je ervaringen en kennis kunt delen. Het lesmateriaal dat deelnemers online volgen, vormt de basis voor je trainingen. Er is alle ruimte om hier je eigen kleuring en ervaringen aan toe te voegen. De basis die vanuit de Power-Steering leer mee gegeven wordt, moet je zien als een fundament waarop jij je eigen empire kunt bouwen.

Het netwerk aan instructeurs, waar je deelgenoot van wordt, werkt stimulerend en motiverend. Tijdens de intervisie dagen leer je van elkaar en verrijken we elkaar met onze kennis, inzichten en ervaringen.

Je staat er nooit alleen voor, we zijn er om elkaar te helpen. 

WAT GA JE LEREN

Basis training

De eerste module volg je in de vorm van de intensive of op eigen tempo.

Didactische vaardigheden

Welke vaardigheden bezit je van nature en welke mag je aanscherpen.

Leergedrag

Verschillende leertypen en hoe je deze kan motiveren en inspireren, vanuit jou eigenheid.

Leerstrategieën

Er zijn verschillende leervormen. Welke passen bij jou en bij je leerlingen.

Groepsdynamiek

Interactie binnen de groep en met jou als instructeur. Hoe ga je hiermee om en geef je er richting aan. 

Overdracht en tegenoverdracht

Wat straal je uit, waar reageren anderen op en wat zegt dit over jezelf.

DE OPBOUW

Je start met de Power-Steering trainingen.

Als eerste volg je de trainingen van module 1. Dit kun je in een intensieve versie doen of op je eigen tempo. Als je gestart bent met het eerste hoofdstuk van de 2e module dan kun je deelnemen aan deze Instructeurs module. Dit heeft te maken met een aantal tools die je nodig hebt en die pas gegeven kunnen worden in het eerste hoofdstuk van de 2e module. 

Het eerste instructeurs blok bestaat uit drie trainingsdagen, waarin je de vaardigheden die hierboven benoemt zijn, krijgt aangereikt. Praktijk gerichte trainingsdagen waarbij je vooral op zoek gaat naar je unieke eigenheid in je trainingen. 

Dan volgt er een periode van zes tot acht weken, waarin je een try-out groep in je eigen omgeving draait. Hier doe je ervaring op en leer je jezelf kennen. Datgene waar je tegen aan loopt neem je mee naar de volgende twee trainingsdagen waar je leert hoe hiermee om te gaan. 

In dit tweede blok wordt vooral veel geoefend om zo je eigen unieke wijze van overdracht te doorgronden.

Ongeveer vier tot acht weken na het tweede blok volgt een examendag, waarin je een training van 90 minuten geeft. Deze wordt beoordeeld door ervaren instructeurs, die naast de beoordeling ook feedback geven.

BODY

Fysieke oefeningen en de Power-Steering Power-Vormen.

MIND

Mentale oefeningen, die de colleges aanvullen in het praktiseren. 

SOUL

Essentie energie begeleiding. Uitleg van de Power-Steering stromingen.

UNITY

Het samen laten komen van body, mind en soul, zodat de eenheid ervaren wordt. 

LEERDOELEN

Elk hoofdstuk binnen een module heeft een leerdoel. Hoe bereik je deze en wanneer is je leerling klaar voor een volgend hoofdstuk.

KWALITEIT WAARBORGEN

Het waarborgen van kwaliteit is voor ons allemaal belangrijk. Dit doen wij door middel van licenties. Na het behalen van je examen krijg je een licentie voor twee jaar. In deze twee jaar zul je jaarlijks twee intervisie dagen en minimaal 1 hoofdstuk moeten vorderen binnen de Power-Steering leer. Op deze wijze blijf je scherp en groei je rustig verder. 


Voor de leerlingen zijn er voortgangsevaluaties, waarin je als instructeur bepaalt of je leerling door kan naar een volgend hoofdstuk binnen een module. Als iemand een module heeft afgerond en verder wil met het eerste hoofdstuk in een volgende module, moet deze persoon een voortgangsevaluatie van de module doen. Deze bestaat uit een online toetsing over de theorie en een voortgangsgesprek met een andere instructeur. Op deze manier staan we met z'n allen garant voor de kwaliteit en voortgang van de leerlingen. Deze evaluaties zijn er om zorg te dragen dat leerlingen niet de volgende lagen binnen zichzelf openen zonder dat ze de juiste tools beheersen. Op deze wijze voorkomen we onnodig ongemak voor de leerlingen.

Binnen 6 maanden

Geef je Power-Steering trainingen

5 trainingsdagen
Praktisch, leerzaam en leuk
Diploma
Erkend Power-Steering Instructeur

START VAN DE INSTRUCTEUR OPLEIDING

De start: Direct na de intensive training

Je begint met de intensive training van tien dagen, die verspreid is over drie maanden. In de vierde maand is het eerste instructeurs opleidingsblok. Dan volgt er een maand tot zes weken try-out time, waarin je trainingen gaat geven en hier verslaglegging van doet. Dan is het tweede instructeurs opleidingsblok. Dan volgt er weer een maand als oefenperiode voordat je examen doet voor Instructeur.

Nog vragen?

Als je nog vragen hebt of als er nog iets onduidelijk is, neem gerust even contact op. 

In een persoonlijk gesprek kan je dan alle vragen stellen die je nog hebt.

OPLEIDINGSKOSTEN

BASIS INTENSIVE TRAINING

 • 10 Trainingsdagen
 • Platform Bewustzijn
 • Lesmateriaal module 1
 • Lesmateriaal Hfdst. 5 (module 2)
 • Colleges
 • Masterclass ess. kwaliteit

INSTRUCTEURSMODULE

 • 5 Trainingsdagen
 • Online Collega-support
 • Lesmateriaal Instructeur
 • Behandel verslagen en feedback
 • Examen/toetsing
 • Diploma
€ 2244,- ex btw.

OPLEIDINGSLOCATIE

TRAININGSCENTRUM NEDERLAND

Het landelijke Power-Steering trainingscentrum ligt in Gelderland. 

Op een mooie rustige locatie, met de nodige overnachtingsmogelijkheden in de nabije omgeving.

Adres: Eefdese Enkweg 6, 7211 LK, Eefde

Gelegen tussen Zutphen en Deventer. Kom je met de trein, dan hebben we haal en breng service vanaf het station in Zutphen.